sobota, 16 listopada 2013

Gęsty koktajl z awodako i bananem

Gęsty, pożywny koktajl z powodzeniem zastąpi lunch czy kolację ;) Dzisiaj propozycja z wykorzystaniem awokado, znakomitego źródła nienasyconych kwasów tłuszczowych…
Wariacja przepisu z tego bloga

Składniki 
  • ½ awokado
  • Średni banan
  • Średnia pomarańcza
  • Sok z ¼ cytryny
  • Jogurt naturalny 2% (150g)
  • Mleko 0,5% (100ml)

Przygotowanie
Owoce obrać, zmiksować z resztą składników i gotowe ;)
Smacznego ;)




Coś dla ciekawskich czyli parę faktów o awokado
  • Bogactwo witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego
  • Doskonałe źródło witamin C, E (antyoksydanty!) oraz K
  • Zawiera biotynę, dobrze wpływającą na stan naszej skóry
  • Zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe, obniżające poziom cholesterolu i zapobiegające miażdżycy

1 komentarz: