Idealnie pasuje do grzanek i wszelkiego rodzaju kanapek oraz
jako dip. Nie wymaga wielu składników. Najprostsza wersja z najprostszych. Urozmaicamy śniadania ;)
Składniki na 1 porcję
- 1/2 dojrzałego awokado
- 1 jajko
- chilli, pieprz
Przygotowanie
Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.
Awokado obieramy, kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i sproszkowanym chilli. Wszystko
rozgniatamy widelcem lub rozdrabniamy blenderem do uzyskania pożądanej
konsystencji.
Smacznego ;)
Coś dla ciekawskich czyli parę faktów o awokado
- Bogactwo witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego
- Doskonałe źródło witamin C, E (antyoksydanty!) oraz K
- Zawiera biotynę, dobrze wpływającą na stan naszej skóry
- Zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe, obniżające poziom cholesterolu i zapobiegające miażdżycy

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz