poniedziałek, 3 marca 2014

Pasta z awokado



Idealnie pasuje do grzanek i wszelkiego rodzaju kanapek oraz jako dip. Nie wymaga wielu składników. Najprostsza wersja z najprostszych. Urozmaicamy  śniadania ;)
 

Składniki na 1 porcję
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 1 jajko
  • chilli, pieprz


Przygotowanie
Jajko gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Awokado obieramy, kroimy w kostkę. Posypujemy pieprzem i sproszkowanym chilli. Wszystko rozgniatamy widelcem lub rozdrabniamy blenderem do uzyskania pożądanej konsystencji.
Smacznego ;)
 



Coś dla ciekawskich czyli parę faktów o awokado
  • Bogactwo witamin z grupy B, w tym kwasu foliowego
  • Doskonałe źródło witamin C, E (antyoksydanty!) oraz K
  • Zawiera biotynę, dobrze wpływającą na stan naszej skóry
  • Zawiera jednonienasycone kwasy tłuszczowe, obniżające poziom cholesterolu i zapobiegające miażdżycy 

Co do kanapki?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz