niedziela, 23 marca 2014

Morszczuk z pomidorkami papryczkowymi,miętą i mozzarellowym makaronem

Dzisiaj na obiad rybka ;) Tak jak lubię, dobrze doprawiona i pieczona w piekarniku ;) Porcja dla głodomora ;P
Składniki na 1 porcję
1 duży filet z morszczuka
10 pomidorków papryczkowych
kilka listków mięty
10 pieczarek
80g makaronu pełnoziarnistego
60g mozzarelli
przyprawy : czosnek, bazylia, cząber, oregano
Przygotowanie
Rybę nacieramy przyprawami, układamy na niej kilka przepołowionych pomidorków, dodajemy kilka listków mięty i zawijamy w folię. Pieczemy 20minut w 200 stopniach.
Makaron gotujemy al dente. Pieczarki kroimy w plasterki i dusimy na suchej patelni. Po odparowaniu większości wody dodajemy pomidorki, startą mozzarellę i ugotowany makaron. Całość dusimy jeszcze 5 minut.
Smacznego ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz