poniedziałek, 17 lutego 2014

Ekspresowe crumble bananowe - bez piekarnika!


Crumble - idealne jako śniadanie na słodko lub deser. Nie masz kokilki? Nie szkodzi! Można zrobić bez piekarnika ;) Szykujcie mikrofalę i patelnię ;)

Składniki na 1 porcję
  • 6 łyżek płatków owsianych błyskawicznych (40g)
  • łyżeczka masła
  • łyżeczka miodu
  • średni banan
  • 10g orzechów włoskich


Przygotowanie
Banana kroimy w plasterki. Połowę z nich układamy na dnie miseczki, posypujemy orzechami, przykrywamy pozostałą częścią banana i pieczemy w mikrofali przez około 4 minuty na mocy 600W. Jeśli obawiacie się, że banan Wam ściemnieje (u mnie tak się nie stało) to możecie pokropić go sokiem z cytryny.
Masło rozpuszczamy z miodem na patelni, dodajemy płatki owsiane i mieszamy aż zrobią się chrupkie.
Upieczone banany posypujemy płatkami. 
Smacznego! ;)




Lekkie desery bez piekarnika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz