sobota, 21 lutego 2015

Chlebki marchewkowo-jaglane

Przeglądając blogi natrafiłam na ten przepis, a że ostatnio wszędzie wtykam kaszę jaglanąmusiałam wypróbować ;) Godny zastępnik wafli ryżowych ^^ Na pewno niedługo wypróbuję z różnymi przyprawami oraz dodatkami i zrobię mały update posta ;)

Składniki na 10 kawałków
  • 60g kaszy jaglanej
  • 2 łyżki mąki z amarantusa
  • 1 marchew
  • 1 łyżka tahini
  • sól
  • nasiona czarnuszki (opcjonalnie)
Przygotowanie
Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, studzimy, a następnie blendujemy. Marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki mieszamy. Na papierze do pieczenia rozsmarowujemy masę na grubość ok. 0,5 cm i pieczemy w 180 stopniach 30-40minut.
Smacznego ;) 

3 komentarze: