środa, 27 lipca 2016

Mrożony shake brzoskwiniowy

Na upały - lodowy shake brzoskwiniowy Minimum kalorii maksimum smaku :) Na 1 dużą porcję potrzebujecie:
- 2 dojrzałe brzoskwinie
- mleko - w zależności od preferowanej konsystencji 100-200ml
- łyżeczkę syropu klonowego lub rozpuszczonego miodu
- ewentualne dodatki - u mnie garść borówek, łyżeczka syropu owocowego i wiórki kokosowe
Przygotowanie:
Brzoskwinie myjemy, kroimy (razem ze skórką!) na ósemki i mrozimy rozłożone na talerzu przez około 2 godziny. Po tym czasie przekładamy je do blendera i blendujemy na gładką masę. Następnie dodajemy mleko i syrop/miód oraz ponownie blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy do naczynia przekładając ewentualnymi dodatkami.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz