Składniki
mango
70g makaronu razowego
1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry
2 łyżki mleczka kokosowego
pieprz, trawa cytrynowa, cynamon
łyżeczka oliwy
Przygotowanie
Makaron gotujemy, następnie wrzucamy na patelnię i dusimy w sosie z pozostałych składników około 5 minut i gotowe! ;)
Smacznego ;)
Coś dla ciekawskich czyli porównanie makaronu razowego i pszennego
Makaron
razowy nie tylko zawiera więcej białka i błonnika, ale też witamin i
składników mineralnych. Dotyczy to w szczególności potasu, wapnia,
magnezu i cynku. Witamin z grupy B (B1, B2, B6) jest aż kilkukrotnie
więcej! Dodatkowo, makaron razowy gotuje się bardzo krótko (mój około 4
minut), co jest ważne gdy wracamy z uczelni/pracy głodni i chcemy szybko
coś przygotować do jedzenia :P Więc jeśli będziecie się kiedyś
zastanawiać który wybrać.....odpowiedź jest prosta ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz