środa, 19 lutego 2014

Orientalny makaron z mango

Pomysł na  śniadanie lub szybki obiad ;)


Składniki
mango
70g makaronu razowego
1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry
2 łyżki mleczka kokosowego
pieprz, trawa cytrynowa, cynamon
łyżeczka oliwy
Przygotowanie
Makaron gotujemy, następnie wrzucamy na patelnię i dusimy w sosie z pozostałych składników około 5 minut i gotowe! ;)
Smacznego ;)












Coś dla ciekawskich czyli porównanie makaronu razowego i pszennego

Makaron razowy nie tylko zawiera więcej białka i błonnika, ale też witamin i składników mineralnych. Dotyczy to w szczególności potasu, wapnia, magnezu i cynku. Witamin z grupy B  (B1, B2, B6) jest aż kilkukrotnie więcej! Dodatkowo, makaron razowy gotuje się bardzo krótko (mój około 4 minut), co jest ważne gdy wracamy z uczelni/pracy głodni i chcemy szybko coś przygotować do jedzenia :P  Więc jeśli będziecie się kiedyś  zastanawiać który wybrać.....odpowiedź jest prosta ;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz