Crumble - idealne jako śniadanie na słodko lub deser. Nie masz kokilki? Nie szkodzi! Można zrobić bez piekarnika ;) Szykujcie mikrofalę i patelnię ;)
Składniki na 1 porcję
- 6 łyżek płatków owsianych błyskawicznych (40g)
- łyżeczka masła
- łyżeczka miodu
- średni banan
- 10g orzechów włoskich
Przygotowanie
Banana kroimy w plasterki. Połowę z nich układamy na dnie miseczki, posypujemy orzechami, przykrywamy pozostałą częścią banana i pieczemy w mikrofali przez około 4 minuty na mocy 600W. Jeśli obawiacie się, że banan Wam ściemnieje (u mnie tak się nie stało) to możecie pokropić go sokiem z cytryny.
Masło rozpuszczamy z miodem na patelni, dodajemy płatki owsiane i mieszamy aż zrobią się chrupkie.
Upieczone banany posypujemy płatkami.
Smacznego! ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz