czwartek, 3 kwietnia 2014
Dietetyczna brokułowa zupa-krem
Po kupnie blendera wszystko idzie pod jego ostrza ;) Dzisiaj zupa-krem brokułowa z dodatkiem mozzarelli. Za przepis dziękuję Uli ;)
Składniki na 6 porcji
500g brokułów
puszka zielonego groszku
szklanka mleka
3 szklanki wody
mała cebula
2 ząbki czosnku
pieprz, sól
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka domowej kostki rosołowej
mozzarella ( na 1 porcję 50g)
Przygotowanie
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią rozdrobnioną cebulę i czosnek. Po chwili dodajemy pokrojonego brokuła, i pozostałe składniki. Gotujemy około 15 minut, następnie blendujemy.
Podajemy posypane mozzarellą.
smacznego ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
z mozzarellą musiała być super ;)
OdpowiedzUsuńspróbuję :)
OdpowiedzUsuń