Po wczorajszym EkoTargu na OFF Piotrkowska jestem bogatsza o bio jogurt z orzechów nerkowca i ekologiczne suszone owoce berberysu (bez siarczynów! ;) ) O ile jogurt sam w sobie nie powala smakiem, tak w połączeniu z kwaskowym berberysem i słodkimi prażonymi płatkami komponuje się bardzo dobrze ;) No i 100% wege ;)
Składniki na 1 porcję
40g płatków owsianych
2 łyżeczki ksylitolu
łyżeczka masła roślinnego
150g jogurtu z orzechów nerkowca
3 łyżki dyni ze słoika
3 łyżeczki suszonych owoców berberysu
Przygotowanie
na patelni rozpuszczam masło, dorzucam płatki owsiane i mieszam. Posypuję ksylitolem, mieszam i prażę chwilę żeby lekko się zrumieniły. Składniki układam warstwami wedle upodobań w słoiczku albo wysokiej szklance. Smacznego ;)
ten jogurt z nerkowców jest świetny!
OdpowiedzUsuń